Υπέροχη γαλατόπιτα που σερβίρεται δροσερή
ΥΛΙΚΆ
Σε κατσαρόλα
Ενάμιση λίτρο γάλα
300γρ ζάχαρη
Σε ένα σκεύος
120γρ σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ νισεστε ή κορν φλάουρ
2 βανιλιες
4 αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το μείγμα
Μόλις ζεσταθεί το γάλα καλά παίρνουμε από αυτό με την κουτάλα και το ρίχνουμε στο μιγμα των αβγών και ανακατεύουμε γρήγορα
Μεταφέρουμε όλο το υλικό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
Προσθέτουμε 100γρ βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί από την κρέμα
Αδειάζουμε την γαλατόπιτα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο
με σιμιγδάλι σκεύος (εγώ χρησιμοποιώ το μεγάλο πυρέξ. )
Απλώνουμε με μια σπάτουλα.
Σε μια κούπα βάζουμε ένα κρόκο αυγού λίγο νεράκι και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε προσεκτικά με πινέλο πάνω από την κρέμα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Μέχρι να πάρει χρώμα περίπου μία ώρα
Σερβίρεται κρύα με ζάχαρη κανέλα και μέλι ή και σκέτη
Η Συνταγή είναι από κ. Λίτσα Κακουλίδου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.