Κέικ Αφράτο Τούμπανο !!!
ΥΛΙΚΑ
4-5 αυγά
2 και μισό φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
ένα φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι ( στραγγιστό αγελάδος)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μια βανιλέτα (ένα φακελάκι )
ένα πακέτο αλεύρι φλαουρ 500γρ
ένα πακέτο βούτυρο εγώ έβαλα λούρμπακ 250 γρ
προαιρετικά μισό φλυτζ καφέ κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω πολύ καλά αυγά και ζάχαρη να γίνει μια αφράτη λεία κρέμα.
Ρίχνω το βούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα μετά τη βανιλέτα το ξύσμα πορτοκαλιού και αν θέλετε και λίγο κονιάκ μισό φλιτζανάκι του καφέ.
Ρίχνω και το γιαούρτι και ελαττώνω τη ταχύτητα του μίξερ και τέλος το αλεύρι δυο στροφές και τέλος το μίξερ και με το χέρι μου ανακατεύω καλά και το ρίχνω σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω περίπου μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170.
Η Συνταγή είναι της κ. Anastasia Kyr – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.