Πεντανόστιμοι κεφτέδες λαχανικών που σερβίρονται ιδανικά με γιαούρτι ή τζατζίκι και τρώγονται ζεστοί
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
3 ντομάτες χωρίς τους σπόρους
ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια τριμμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 αυγά χτυπημένα
1 φλ. φέτα σε τρίμματα
όσο σηκώσει (περίπου 2 φλ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια λαχανικών, τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα στύβουμε καλά. Τα βάζουμε σε μπολ.
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους.
Τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε στα κολοκύθια.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τη φέτα, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε πηχτό χυλό.
Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε το μείγμα σε καυτό ελαιόλαδο.
Τηγανίζουμε 2΄-3΄ κάθε πλευρά να ροδίσει.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Πηγη