Υπέροχη Σερραϊκή μπουγάτσα σε συνταγή του ονείρου !!!
Υλικά
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
150 γρ βούτυρο αγελάδος
1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 και 1/3 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1φλ ζαχαρη
2 βανιλιες
2 κ.σ βούτυρο
Άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Βάζω το γάλα μου να ζεσταθεί μαζί με τη ζαχαρη και ρίχνω βροχηδον το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς!!
Βράζω μέχρι να πήξει η κρέμα!!!
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τις βανιλιες και το βούτυρο!!!
Ανακατεύω καλά!!!
Αφήνω στην άκρη την κρέμα μου , σκεπασμένη με μεμβράνη να πέσει αρκετά η θερμοκρασία της (σχεδόν να κρυώσει)!
Σε ρηχό ταψί 36 εκ. βουτυρωνω και στρώνω 8-9 φύλλα κάτω τα οποία βουτυρωνω και ενδιάμεσα καλα!!!
Στρώνω την κρέμα μου και διπλώνω προς τα μέσα την περίσσεια των φύλλων .
Στρώνω τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
Βουτυρωνω την επιφάνεια ραντίζω ελαφρώς με νερακι και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω με μπόλικη κανελιτσα και άχνη!!!! Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou--Εκτέλεση από κ. Μαρινα Μισαηλίδου -Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!