ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΩΣ, ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ..!!
Υλικά για τις φτερούγιες
1 κιλό φτερούγες
1 κούπα αλεύρι
1 αυγό
1 κούπα κρακεράκια τριμμένα αλμυρά
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
1 κούπα σουσάμι
1/4 της κούπας άνηθο πολύ ψιλοκομμένο
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
2 κουταλιές νερό
αλάτι κ πιπέρι!!!
Εκτέλεση
1 Πλένουμε και κόβουμε τις φτερούγες στα δυο πετώντας τις άκρες!!
2 Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το νερό!!
3 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κρακεράκια την παρμεζάνα το σουσάμι τον άνηθο πιπέρι κ αλάτι!!
4 Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι
5 Σε ταψάκι βάζουμε το λιωμένο βούτυρο
6 Αλευρώνουμε τις φτερούγες τις βουτάμε στο αυγό κ τέλος στο μείγμα με το σουσάμι.
7 Τοποθετούμε τις φτερούγες στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 190... σερβίρουμε ζεστές!!
ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ.... ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΩΣ
3 κουτ σούπας βαλσάμικο
1 κουτ της σούπας μέλι
1 κουτ του γλυκού μουστάρδα
1 κουτ του γλυκού κέτσαπ
σταγόνες από χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε και χτυπήστε με το μιξεράκι του καφέ όλα τα υλικά μαζί!!
Μπορείτε να τα φτιάξετε και με φιλέτο κοτόπουλο η κοπανάκια!!
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ..!!
ΥΛΙΚΑ
Μαρούλι χοντροκομμένο κατά βούληση
5-6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
4 φετες προσούτο κομμένο σε λωρίδες
Κρουτόν
φλούδες παρμεζάνας
3 κουταλιές σουπας λάδι από τις λιαστές ντομάτες η ελαιόλαδο
2 κουταλιές σουπας ξίδι βαλσάμικο
1κουταλιά σούπας μέλι!!
Ετοιμάζουμε το κρουτόν,κόβουμε σε κυβάκια 2 φέτες το ψωμί ραντίζουμε με λίγο λάδι κ αλάτι και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 για 10-15 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και στραγγίζετε το μαρούλι
Κόβετε την σαλάτα,τις ντομάτες ..τα βάζετε σε μια λεκάνη ρίχνετε πολύ λίγο αλάτι κ πιπέρι
χτυπάτε σε ένα μπολάκι το λάδι το βαλσάμικο το μέλι και το ρίχνετε μέσα στην λεκάνη!!
Ανακατεύετε καλά ,προσθέστε το προσούτο το κρουτόν την παρμεζάνα ανακατέψτε!!
Βάζετε την σαλάτα στην σαλατιέρα και σερβίρετε ...!
Συνταγή από Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!