Tzela Antonopoulou
Μπουγιουρντί χοιρινό στη γάστρα!!!!!
Υλικά( για 5-6 άτομα)
2 κιλά σπάλα χοιρινή χωρίς κόκαλο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
2 μεγάλες ντομάτες σε μεγάλους κύβους
6 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνατες
1 κ.γ γεμάτο πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ ρίγανη
Αλάτι πιπέρι
1/2 φλ λάδι
300γρ φέτα χοντροκομμένη
Εκτελεση
Βάζω το κρεατάκι στη γάστρα ,τις πατατούλες και τα λαχανικά μου χοντροκομμένα.
Αλατοπιπερώνω καλά , προσθέτω τα μυρωδικά και το λαδακι.
Σκεπάζω το φαγητό και το ψήνω στους 200 βαθμούς για 2 ώρες περίπου μέχρι να μελώσει το κρέατακι.
Δεν προσθέτω καθόλου νεράκι γιατί θα κατεβάσουν αρκετά υγρά τα λαχανικά μου.
Ξεσκεπάζω και προσθέτω τη θρυμματισμένη φέτα.
Σπρώχνω το τυράκι μου με το μαχαιράκι να εισχωρήσει και μέσα στο φαγάκι.
Ψήνω για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να αρχίζει να λιώνει ελαφρώς η φέτα μέσα στη σαλτσούλα.Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή από κ Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!