Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Γαλατόπιτα !!!




Tzela Antonopoulou

Επιχείρηση γαλατόπιτα.....έτοιμη...... φανταστική με πλούσια μεστή γεύση και υφή.........χωρίς σιμιγδάλι!!!!!! Απλά θεϊκή !!!

Υλικά
(Για ένα μεγάλο ταψί νούμερο 38)
2 1/2 φλ. ζάχαρη
15 κ.σ αλεύρι γεμάτες
8 κ.σ κορν φλάουρ γεμάτες
10 φλ. γάλα πλήρες( με το δικό μου φλιτζάνι μέτρησα 2 λίτρα γάλα) πρόβειο από το σούπερ μάρκετ ...αν έχετε πρόβειο φρέσκο από χωριό.... γίνεται απλά τέλεια)
10 κρόκους
μια πρέζα αλάτι
2 1/2 κ.σ βούτυρο πρόβειο Δωδώνης
2 βανιλιες
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
κανέλα για πασπάλισμα


Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζω τη ζάχαρη με τους κρόκους και το αλάτι να αφρατέψουν .
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το κορν φλάουρ.
Παίρνω 2 1/2 φλ. γάλα από το σύνολο που αναγράφεται στη συνταγή και το βάζω στην άκρη.
Το υπόλοιπο γάλα το βάζω σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί( όχι να κάψει).
Αφού αφρατέψουν τα αβγά προσθέτω εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να έχω μία ωραία κρέμα ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα.
Παίρνω λίγο ζεστό γάλα από την κατσαρόλα μου και το ρίχνω σιγά σιγά στο μείγμα των αβγών.
Έπειτα το γυρίζω μέσα στην κατσαρόλα περνώντας το μείγμα μου από μια σίτα για τυχόν σβόλους.
Ανεβάζω λίγο τη θερμοκρασία.....όμως.





θυμάμαι να βράζω πάντα σε μέτρια φωτιά την κρέμα μου ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Στο τέλος ρίχνω τις βανιλιες, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο.
Ανακατεύω να ενσωματωθεί καλά.
Ρίχνω το μείγμα μου στο ταψί ( δεν χρειάζεται να είναι βουτυρωμένο)και το αφήνω να κρυώσει.
Ψήνω την κρύα κρέμα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτα.....μεχρι να κάνει αυτή την ωραία χρυσαφένια κρουστά.
Σερβίρω με κανελίτσα!!!!Καλή επιτυχία!!!!

Συνταγή από κ Tzela Antonopoulou Οι Χρυσοχερες-ηδες