Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Κανελόνια με κιμά και σάλτσα !!!


Κανελόνια με κιμά με τριμμένη ντοματούλα και κεφαλοτύρι!!!

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζω σε βούτυρο ένα κρεμμύδι και δύο μικρές σκελίδες σκόρδο.
Προσθέτω μισό κιλό κιμά και συνεχίζω το τσιγάρισμα.
Προσθέτω μισό πακέτο τριμμένη ντομάτα, μαϊντανό,βασιλικό,κανέλα, δάφνη, μοσχοκάρυδο,αλάτι,πιπέρι και βράζω περίπου για είκοσι λεπτά.
Περιμένω να κρυώσει το μείγμα και προσθέτω ένα αυγό,4 κ.σ.φρυγανιά τριμμένη και 4 κ.σ κεφαλοτύρι.



Στο ταψί της κουζίνας που έχω βουτυρώσει, βάζω από κάτω λίγη τριμμένη ντομάτα, προσθέτω ένα πακέτο κανελόνια τα οποία τα έχω γεμίσει με το κιμά και από πάνω προσθέτω τριμμένη ντομάτα και λίγο χυμό ντομάτας,3 μικρά κομματάκια βιτάμ και κεφαλοτύρι.




Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω για μια ώρα στις αντιστάσεις στους 180.
Συνταγή από κ.Efi Prentza-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!