Υλικά
2 γιαούρτια κεσεδάκια πρόβεια των 200 γραμ.
1+1/2 φλιτζάνι ζάχαρη -ίσον 300 γραμ
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου -ίσον 200 γραμ
5 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι φαρίν απ έβαλα ..-ισον 400 γραμ.
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ -ισον 20 γραμ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι μαζί με το χυμό του --εγώ έβαλα λεμόνι .
1 βανίλια
άχνη ζάχαρη προαιρετικά για από πάνω .
Χυτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο να ασπρίσουν και να αφρατέψουν .
Αμέσως μετά προσθέτω τα αυγά τα γιαουρτάκια τις βανίλιες το ξύσμα τον χυμό και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν.
Βουτυρώνω φόρμα η ταψάκι και ψήνω 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα .
Οταν κρυώσει αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .
Φανταστικό σε γεύση!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ