Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Γιαουρτόπιτα της γιαγιάς !!!






 Σήμερα έφτιαξα την γιαουρτόπιτα που έφτιαχνε η γιαγιά μου ..την υπέροχη την πιο ωραία σε γεύση ..μόνο που εκείνη χτυπούσε με το χέρι το βούτυρο με την ζάχαρη και ολα τα υπόλοιπα !!! Παραδοσιακά και απλά !!!

Υλικά
2 γιαούρτια κεσεδάκια πρόβεια των 200 γραμ.
1+1/2 φλιτζάνι ζάχαρη -ίσον 300 γραμ
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου -ίσον 200 γραμ
5 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι φαρίν απ έβαλα ..-ισον 400 γραμ.
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ -ισον 20 γραμ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι μαζί με το χυμό του --εγώ έβαλα λεμόνι .
1 βανίλια
άχνη ζάχαρη προαιρετικά για από πάνω .


Χυτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο να ασπρίσουν και να αφρατέψουν .
Αμέσως μετά προσθέτω τα αυγά τα γιαουρτάκια τις βανίλιες το ξύσμα τον χυμό και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν.



Βουτυρώνω φόρμα η ταψάκι και ψήνω 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα .
Οταν κρυώσει αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .
Φανταστικό σε γεύση!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ