Καλοκαιρι!! Η εποχη που εχεις πολλες επιλογες για φαγητο και.... που... και τα λουλουδακια τρώγονται 😊
Στη περιοχη μας τα αγαπαμε και τα μαγειρευουμε με πολλους τροπους(τηγανιτα με κουρκουτι... γεμιστα με τυρι... νοστιμους κολοκυθοκορφαδες... γιαπρακια κ. α.)
Για οσους δεν τα ξερουν ας δοκιμασουν!! Σιγουρα θα ενθουσιαστουν!
ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ!
Μαζευουμε τα κολοκυθολουλουδα νωρις το λρωι που ειναι ολανθιστα.
Καθαριζουμε το κεντικο μερος που εχει τυ γυρη...
Αν δεν εχουμε σκοπο να τα μαγειρεψουμε αμεσως βαζουμε το ενα μεσα στο αλλο σε δεκαδες και τα φυλάμε σε μια λεκανιτσα μεχρι να τα χρησιμοποιησουμε.
Για γεμιση χρησιμοποιουμε τη γεμιση των γεμιστων που κανουμε. (εγω τριβω 2 κρεμυδια.. 1 σκελ. σκορδο... μαιντανο δυόσμο... ενα κολοκυθακι... 3ωριμες ντοματες και μια πιπερια. Αλατι πιπερι λαδι και ρυζι)
Στον πατο του ταψιου βαζουμε πατατουλες και κολοκυθακια και απο πανω τακτοποιουμε τα γιαπρακια μας...
Ριχνουμε λαδακι ριγανη και λιγο νερακι και ψηνουμε 1 ωρα περιπου!!
Συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!