Ετοιμαστείτε!!! Σε λίγες μέρες θα κάνουμε το ποιο γευστικό γλυκό κουταλιού!!
Νεραντζιές υπάρχουν παντού...ακόμα και στις πόλεις!! Όπως είδα σήμερα σε καμιά 15 αριά μέρες θα είναι έτοιμα τα μωράκια...
Όποια -ος το επιχειρήσει όμως να ξέρει οτι είναι μπελάς το ξεπίκρισμα!! Μας αποζημιώνει όμως με την υπέροχη γεύση του..μπορούμε επίσης να στολίσουμε μ' αυτό και να δώσουμε χρώμα σε τούρτες...κέικ...τάρτες κ.ά..!!
ΝΕΡΑΝΤΖΑΚΙ ΠΡΑΣΙΝΟ!
30 κομ.νεράνζια
1 κιλό και 1 ποτήρι ζαχαρη
2 βανίλιες
1κουπα τσ.γλυκόζη(ή 2κ.σ.λεμόνι)
1ξυλακ.κανέλα και γαρύφαλα
1 μικρο κομ.σαν ρεβίθι γαλαζόπετρα..
Πλένουμε τα νεραντζάκια και με ένα κατσαβιδι μέτριο τα τυπάμε απο κάτω προς τα πάνω...έτσι ώστε να κάνουν μια τρύπα στο κέντρο
Με ένα ξυλ.απο σουβλ.τα τρυπάμε σε αρκετα σημεία..
Τα βραζουμε το πρώτο νερο με τη γαλαζοπετρα
Μετα θέλει αλλα 10 βρασίματα...
....κατόπιν... τα βαζουμε με αρκετο νερο στο ψυγειο για 5 μέρες(το νερο το αλάζουμε συχνά)
Καρφώνουμε απο 1 γαρύφαλο στο καθένα
Βαζουμε τη ζαχαρη με 2 ποτ.νερο να λιώσει..τα βράζουμε λίγο και αφήνουμε να κρυώσουν..
Την άλλη μέρα δένουμε το γλυκό μας...προς το τελος προσθέτουμε τη γλυκόζη...
Συνταγή από κ. Ρουλα ΛυρουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ