Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Προφιτερόλ !!!


ΤΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;;

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
4 κ.σ.βουτυρο,
1 φλυνζ.τσαγιου.νερο,
μισο κουταλακι του γλ αλατι,
1 φλ.τσαγιου αλευρι,
4 αυγα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στην κατσαρολα το βουτυρο-αλατι-νερο και το βραζουμε 2 λεπτα!
Προσθετουμε 1 κουταλια της σουπας ζαχαρη και το βραζουμε 2 λεπτα!
Τελος ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα μολις το μειγμα μαζευτει γυρω γυρω απο την κουταλα ειναι ετοιμο!
Το μεταφερουμε σε μπολ και το αφηνουμε 5 λεπτα!
Ριχνουμε.ενα ενα τα.αυγα και ανακατευουμε μεχρι να γινει λεια!
Βαζουμε στο κορνε μειγμα και κανουμε μικρα δισκακια πανω στην λαδοκολα!
Τα αλειφουμε με κροκο αυγου και τα αφηνουμε για 25 λεπτα!
Στην συνεχεια τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις για 35 λεπτα και συνεχιζουμε.
 Βαζουμε ενδιαμεσα πορτα μια πετσετα να μεινει λιγο ανοιχτη η πορτα φουρνο και συνεχιζουμε το ψησιμο για αλλα 45 λεπτα!
Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε να κρυωσουν!

ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 3 ποτηρια γαλα φρεσκο με 3 κουταλιες της σουπας ζαχαρη να.ζεσταθουν!
Ριχνουμε 2 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ 2 κουταλιες της.σουπας γεματες αλευρι ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και προσθετουμε 1 βανιλια,1 κουταλια της σουπας βουτυρο,1 κροκο αυγου!
Αφηνουμε να κρυωσει ανακατευοντας την!

ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
Βαζουμε 250.γρ κουβερτουρα με 250 γρ γαλακτος στην κατσαρολιτσα ανακατευουμε να γινει λεια!
Τελος βαζουμε 2 κουταλιες βουτυρο ανακατευουμε!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βαζουμε στο κορνε κρεμα και γεμιζουμε τα σου!
Τοποθετουμε τα σου στα μπολ,,η ποτηρια η και ταψι ριχνουμε και λιγη κρεμα απο πανω και τελος.σοκολατα!
Διακοσμηση ασπρη σοκολατα!

Συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!