Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Τουλουμπάκια !!!


Nikos AE

ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ Τί άλλο?

ΣΙΡΟΠΙ
Υλικά:
1,2 κ. Ζάχαρη
650ml Νερό
Μισό Λεμόνι

Εκτέλεση:
Βράζουμε Νερό και Ζάχαρη για 10 λεπτά, στύβουμε μισό λεμόνι και αφήνουμε σε γυάλινο μπολ να κρυώσει.

ΖΥΜΗ:
Υλικά:
500ml Νερό
¼ φλυτζ. Ηλιέλαιο
5 κ.σ. από το σιρόπι
2 φλυτζ. Αλεύρι γ.ο.χ.
6 αυγά μεγάλα
1 φλυτζ. Νισεστέ
1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
-Σε ένα αντικολλητικό κατά προτίμηση σκεύος βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τις 5 κουταλιές σιρόπι και μόλις αρχίσουν να βράζουν, βάζουμε το αλεύρι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για 5 λεπτά ώστε να ψηθεί το αλεύρι.
-Αφαιρούμε τη ζύμη και την αφήνουμε να κρυώσει.
-Χτυπάμε τη ζύμη με μίξερ ενσωματώνοντας τα αυγά ένα ένα, τόσο ώστε να έχουμε μια ρευστή ζύμη χωρίς σβόλους
-Ρίχνουμε τον νισεστέ και ανακατεύουμε. Η ζύμη σε αυτή τη φάση είναι απαλή και στέκεται.
-Τοποθετούμε σε λαδωμένο εσωτερικά κορνέ. Η μύτη που χρησιμοποιώ είναι αστέρι 12mm με πολλές εγκοπές (περίπου 15). Ακόμα πιο ωραίο είναι οι εγκοπές να είναι γυριστές προς τα μέσα (κάνει πιο ανάγλυφα τα τουλουμπάκια).
-Σε τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε το ηλιέλαιο και ανάβουμε το μάτι στο 1,5.
-Όταν ζεσταθεί, πιέζουμε το κορνέ πάνω από το λάδι και με λαδωμένο ψαλίδι κόβουμε κομμάτια περίπου 4 εκατοστά.
-Τηγανίζουμε ανακατεύοντας για να μην ανοίξουν και να τηγανιστούν ομοιόμορφα, μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα.
-Αφαιρούμε και τα βάζουμε στο σιρόπι ανακατεύοντας για 5 λεπτά.
-Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Είναι εύκολη διαδικασία, αλλά θέλει χρόνο και υπομονή στο τηγάνισμα.
-Τα βάζω σε ταψάκια και τα διατηρώ δροσερά και τραγανά στο ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Συνταγή από κ. Nikos AE-