Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Κεμπάπ με ψητές ντομάτες, πιπεριές ,πίτες !!!


Σπιτικό Κεμπάπ με ψητές ντομάτες, πιπεριές ,πίτες !!!

Υλικά
Κεμπάπ
500 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
400 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 ξερό  κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
1 ντομάτα μικρή τριμμένη-τα κάνει αφράτα
λίγο κόλιανδρο]
λίγο θυμάρι
λίγη πάπρικα γλυκιά
λίγη κανέλα
1/2 κουτ.γλυκού μπαχαρικών σουμάκ ή μπούκοβο για τους τολμηρούς ..
ελάχιστο μοσχοκάρυδο ή ελάχιστο κύμινο
Αλατι
Πιπέρι

Μερικοί προσθέτουν και 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα .



Εκτέλεση
Τρίψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο την ντομάτα στον τρίφτη.
Προσθέστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά.
Ζυμώνουμε επίμονα για 10 λεπτά.
Οταν τελειώσουμε, σκεπάζουμε το δοχείο του κιμά με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει το μείγμα και να αναμειχθούν καλύτερα τα αρώματά του.
Αν δεν σφίξει καλά προσθέτουμε λίγο φρυγανιά τριμμένη.
Ιδανικά, αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.
Πλάστε μακριά λεπτά σουτζουκάκια περίπου 12 εκατοστά  ψήστε τα στη σχάρα  ή στο φούρνο στους 180 μέχρι να ψηθούν.
Προτιμότερο να τα περάσουμε σε καλαμάκια και να δώσουμε το σχήμα ,ή τις ειδικές μεταλλικές βέργες για κεμπάπ.




Ψήστε και τα λαχανικά αλείφοντάς τα λίγο λαδάκι ντομάτα και πιπεριά ..επίσης και έτοιμες πίτες αλείφοντάς τες με λίγο λάδι ή και σκέτες.
Βάλτε πίτες στο πιάτο κομμένες στα τέσσερα .
Από πάνω κεμπάπ κρεμμύδι κομμένο πασπαλίστε με μαϊντανό και διακοσμήστε με πιπεριά και ντομάτα ..πασπαλίστε κ με λίγο κόκκινο πιπεράκι και ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαύστε τα !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ