Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Παστέλι σπιτικό !!!


Σπιτικό παστέλι μέσα σε 10 λεπτά με λίγα υλικά !!! Είναι σκληρό σαν του εμπορίου και δεν μαλακώνει όσο το έχετε !!!!!!

Υλικα
1κουπα σουσαμι
1 κουπα αμυγδαλα η φιστικιά ή και τίποτα
1/2 κουπα του νες καφε ζαχαρη!!
3 κουταλιες σουπας μελακι!!




Εκτελεση
Σε ενα αντικολλητικο σκευος καβουρδιζουμε το σουσαμι, και τα αμυγδαλα στο φουρνο.
Μολις ψηθουν τα αμυγδαλα τα ριχνουμε μεσα στο σουσαμι,ριχνουμε και την ζαχαρη, το μελι!!
Ανακατευουμε 3-4 λεπτα σε χαμηλη φωτια τα στρωνουμε σε λαδοκολλα.
Βαζουμε αλλη μια λαδοκολλα απο πανω και το πλαθουμε με τον πλαστη μας με γρηγορες κινησεις πριν στεγνωσει, οσο ψηλο θελουμε εμεις!!
Το κοβουμε τετραγωνα κομματια και τα τυλιγουμε με μεμβρανη..!!
25τεμ. βγαίνουν .

Συνταγή από κ. Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!