Σπιτική σάλτσα για όλα τα φαγητά...!!!!
Υλικά
Ντομάτες πομοντόρο
Κρεμμύδια
Αλάτι
Μία κουταλιά ζάχαρη
Λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια.
Κόβουμε την ντομάτα στη μέση και μετά τις διαλύουμε στο μπλέντερ.
Εγώ χρησιμοποιώ πάντα την χύτρα μου που είναι 4 λίτρα .
Γεμίζω τη χύτρα μου με πολτό ντομάτας ξαφρίζω μόλις αρχίσει ο βρασμός και αφήνω να κατέβει αρκετά κάτω στην κατσαρόλα ο πολτός ντομάτας.
Όταν δω με το μάτι ότι αρχίζει να πήζει κόβω στο μπλέντερ 4 μεγάλα κρεμμύδια και ρίχνω και τέσσερις κουταλιές της σούπας καλά γεμάτες αλάτι και μία ζάχαρη .
Αφήνω τη σάλτσα να γίνει καλά, δηλαδή σαν να μαγειρευτεί να μην έχει καθόλου υγρά μέσα.
Στο τέλος που θα έχει πήξει αρκετά ρίχνω καυτή σάλτσα σε καυτά βάζα αποστειρωμένα.
Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο ελαφρύ από πάνω και σφραγίζω δυνατά.
Γυρίζω ανάποδα τα βάζω με προσοχή να μην καώ γιατί είναι όλα καυτά για κανένα δίωρο.
Θα τοποθετήσω σε ντουλάπι και σε σκιερό μέρος.
Κάθε βάζο που θα ανοίγω το αποθηκεύω στο ψυγείο μέχρι να τελειώσει.
Καλή επιτυχία σε όποιον τη φτιάξει...!!!
Συνταγή από Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!