Τζένη Τσανακτσίδου.
Απο το ποιο υπεροχο δροσερο καλοκαιρινο γλυκο φραουλας που θα εχετε φτιαξει !!
Συνταγη:
Κανουμε ενα παντεσπανι:
Χτυπαμε 5 αυγα με 125 γραμμαρια ζαχαρη να αφρατεψουν!
Ριχνουμε 155 γραμμαρια αλευρι φαριναπ 1 βανιλια κοσκινισμενα και ανακατευουμε απαλα με μαρι!
Τοποθετουμε στο σκευος μας μεσα βαζουμε λαδοκολλα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 25 με 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το κοβουμε !
ΣΙΡΟΠΙ:
1 νεροποτηρο μεσαιο νερο,1 νεροποτηρο μεσαιο ζαχαρη βρασιμο 2 λεπτα!
Το αφηνουμε να κρυωσει!
ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΜΕΣΑ:
Χτυπαμε 2 φακελακια ετοιμα βανιλιας σκονη με κρυο γαλα.οπως αναγραφει πανω!
ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑΣ:
Κοσκινιζουμε σε ενα μπολ 350 γραμμαρια αχνη ζαχαρη!
Σε αλλο μπολ χτυπαμε στο μιξερ 250 γραμμαρια βουτυρο να αφρατεψει ριχνουμε.σιγα σιγα την αχνη ζαχαρη,λιγο αλατι,1 βανιλια και χτυπαμε 2 λεπτα!
Τελος προσθετουμε περιπου 50 γραμμαρια αχνη ζαχαρη αναλογα ποσο σφιχτη την θελουμε!
ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
Βαζουμε απο βραδυς 500 γραμμαρια φραουλες στον καταψυκτη καθαρισμενες!
Την επομενη βαζουμε σε ενα μπολ/5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,2 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ,1 βανιλια,5 κουταλιες της σουπας.χυμο φραουλα ριχνουμε και της παγωμενες φραουλες τοποθετουμε στην κατσαρολα στο χαμηλο ανακατευοντας τες περιπου 10 λεπτα βρασιμο!
Αφηνουμε να κρυωσει !
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετουμε το ενα πατο παντεσπανιου,σιροπιαζουμε με κουταλι,τοποθετουμε την ετοιμη κρεμα.βανιλιας,ξανα παντεσπανι σιροπιασμα ,βουτυροκρεμα και τελος μπολικη σαλτσα φραουλας!
Συνταγή από κ. Tzeni Tsanakitsou -AΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!