Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Γλυκό Καρπούζι !!!



ΓΛΥΚΌ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΝΟΣΤΙΜΟ!

Υλικά
1/ 1/2 κιλό φλούδες καρπουζιού (καθαρισμένες)
1.800 γρ ζάχαρη
1 κ.σ γλυκόζη
Χυμό ενός λεμονιού
Ξινό σε σκόνη 2 κ.γ (κοφτά )
1 βανίλια
2 φυλλαράκια αρμπαρόριζας

Ασβεστόνερο με 2 κ.σ ασβέστη

Καθαρίζουμε τις φλούδες και αφήνουμε επάνω ελάχιστο απ το κόκκινο μέρος του.
Κόβουμε σε λωρίδες η ότι σχέδιο μας αρέσει!
Ζυγίζουμε!
Διαλύουμε κι ανακατεύουμε τον ασβέστη σε λεκάνη με νερό!
Περνάμε το ασβεστόνερο από ψιλή σήτα και μεταφέρουμε σε άλλη λεκάνη.
Ρίχνουμε μέσα τις φλούδες μας, κανονίζουμε να σκεπάζονται με το ασβεστόνερο, αφήνουμε να σταθούν για 3 ώρες!
Κατά διαστήματα ,κουνάμε τη λεκάνη , γιατί ο ασβέστης κάθεται!
Αφού περάσει το τρίωρο αδειάζουμε και ξεπλένουμε πολλά νερά κάτω από τη βρύση !
Να μην εχουν ίχνη απο ασβέστη!



Στραγγίζουμε και βάζουμε στο ξινό!
Νερό και διαλυμένο το ξινό και κανονίζουμε να σκεπάζονται οι φλούδες.
Αφήνουμε 1 ώρα
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά
Βάζουμε σε μεγάλη πλατιά κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό ,τις φλούδες και τη ζάχαρη
Βράζουμε και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί!
Βράζουμε έως δέσει το γλυκό σχεδόν
Σβήνουμε κι αφήνουμε ένα βράδυ.



Την επόμενη ,που θα χει βγάλει τα υγρά του ξαναβράζουμε έως δέσει το γλυκό.
Προς το τέλος ρίχνουμε τη γλυκόζη το χυμό λεμονιού τη βανίλια και την αρμπαρόριζα!

Απο άρωμα είναι στην κρίση του καθενός τι θέλει!
Ταιριάζουν η
βανίλια, αμπαρόριζα ,ξυλοκάρφια γαρίφαλο !
Εγώ για άρωμα προτίμησα 1 βανίλια και 2 φυλλαράκια αμπαρόριζας!
Καλή επιτυχία!💗

Συνταγή από κ. Βάνα Ντελή-Μαγειρέματα "Deli"cious!