Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Καρυδόπιτα !!!



Εύκολη γευστική σιροπιαστή Καρυδόπιτα !!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:
5 αυγα,
1 βανιλια,
μισο ποτηρι ζαχαρη,
1,5 ποτηρι αλευρι,
1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα,
μισο ποτηρι σταφιδες αλευρωμενες,
1 κουτ.γλ κανελα.
1 κουτ.γλ.γαρυφαλο,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε αυγα-ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν!
Ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα σιγα σιγα με την σειρα(βανιλια,αλευρι,μπεικιν,καρυδια,σταφιδες,κανελα,γαρυφαλο)!
Βαζουμε το μειγμα σε λαδωμενο ταψι 30 ν και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 45 λεπτα!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε.3 ποτηρια νερο με.3 ποτηρια ζαχαρη για 5 λεπτα!
Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο και το σιροπι 5 λεπτα θερμοκρασια δωματιου!

Συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!