Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο !!!



Xοιρινές μπριζόλες με μέλι και πορτοκάλι στο φούρνο !!!Απίστευτα ζουμερές  μαλακές πεντανόστιμες !!!!

Υλικά:
Πατάτες – 5-6
Χοιρινές μπριζόλες – 3-4 λαιμού
Κρεμμύδι – 1 κομμένο σε ροδέλες
Σκόρδο – 1 σκελίδα λιωμένη
Ελαιόλαδο – 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Αλάτι-πιπέρι
Ρίγανη – 1 κουταλιά γλυκού
Μέλι – 1 κουταλιά γλυκού
Μουστάρδα – 1 κουταλιά γλυκού
Πάπρικα γλυκιά – 1 κουταλιά γλυκού
Πορτοκάλι – 1 τον χυμό του
Λεμόνι – 1 τον χυμό του



Εκτέλεση:
Λιώνουμε το σκόρδο.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Βάζουμε τις μπριζόλες μας, σε νάιλον σακούλα ρίχνουμε μαζί και όλο το μείγμα ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή όσο περισσότερο μπορούμε .


Στην συνέχεια βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί, και ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!