ΥΛΙΚΆ
3 αυγά
1 φλ. γάλα
2-3 σταγόνες βανίλια
1 πρέζα αλάτι
4 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί περίπου 2 εκατοστά η κάθε μια
100 γραμ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
μέλι θυμαρίσιο και κανέλα ή κανελοζάχαρη
μπανάνα ή φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε τις γλυκές αυγοφέτες με μέλι ή κανελοζάχαρη (french toast), σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, που να χωράει το ψωμί και περιχύνουμε με το μείγμα αυγού.
Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και να ρουφήξουν το μείγμα. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες και αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά να ρουφήξουν το υγρό μείγμα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βάζουμε λίγο βούτυρο να λιώσει. Πιάνουμε μια μια φέτα, την κρατάμε λίγο για να στραγγίσει και τη βάζουμε στο τηγάνι.
Ροδίζουμε κάθε αυγοφέτα για 2-3′ και αναποδογυρίζουμε για να ροδίσει και από την άλλη. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες κατά τον ίδιο τρόπο.
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή κανελοζάχαρη.
Ακουμπάμε λίγο βούτυρο στη ζεστή αυγοφέτα για να λιώσει.
Αν θέλουμε σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.
Συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου !!
Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou - AΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!