Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Μπλατσόπιτα! Ή πλαστός !!



 Μπλατσόπιτα! Ή πλαστός! Πεντανόστιμη πίτα για όσους δεν θέλουν να ανοίξουν φύλλο..

Πρώτο βήμα φτιάχνουμε τα χορταρικά..
Για ένα μεσαίο ταψί.. 350 κομμένο κ στεγνωμένο σπανάκι,
350 φέτα,
μισό ματσάκι άνηθο,
μισό μαϊντανό,
 λίγο δυόσμο,
ένα ματσάκι φρ κρεμμυδάκια,
ένα πράσο,
ένα κρεμμύδι ξερό,
τρία αυγά χτυπημένα,
σχεδόν μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο,
λίγο αλάτι, πιπέρι,
δυο κουταλιές σούπας τραχανά.

Ολα μαζί καλό ανακάτεμα κ στην άκρη.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το χυλό.
Δυόμιση φλιτζάνια αλεύρι, είτε όλο μπλε, είτε ανάμικτο μπλε με κίτρινο,
3/4 φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό,
ένα κεσεδάκι γιαούρτι,
μισό φλ ελαιόλαδο,
μισό κγ αλάτι
και νερό όσο πάρει να γίνει ένας χυλός να στέκεται. (Περίπου ενάμιση φλυτζάνι παίρνει).
Καλό ανακάτεμα στο χυλό και στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί μας.
Στον πάτο τα 2/3 του χυλού, μετά τη γέμιση και στον χυλό που έμεινε προσθέτω περίπου μισό φλ νερό να γίνει λίγο πιο νερουλός κ τον ριχνω από πάνω.
Στους 200 για τουλάχιστον μια ώρα, ανάλογα το φούρνο. Καλή επιτυχία!


Συνταγή φωτογραφία από κ. Maria Kapodistria‎ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ