.
Κουλούρια Θεσσαλονίκης λοιπόν, αφρατα, εύκολα και πεντανόστιμα!!Υλικά:
1 κιλό αλεύρι λευκό σκληρό
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
500γρ νερό χλιαρό
2 κσ αλάτι
50γρ ζάχαρη
1 κσ ταχίνι
100γρ μαργαρίνη λιωμένη
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός το σουσάμι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 20 ίσα μέρη (σκεπαστε τα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν).
Σχηματίζουμε κορδόνια και φτιάχνουνε ένα στρογγυλό κουλούρι.
Βάζουμε σε ένα μπολ αρκετό νερό και σε ένα άλλο μπολ αρκετό σουσάμι.
Βουτάμε κάθε φορά το κουλούρι πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολητικό χαρτί.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με ένα ταψάκι στο πάτο με νερό για να δημιουργείτε ατμός, στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Εγώ δεν είχα μαργαρίνη και έβαλα στα συγκεκριμένα βούτυρο και έγιναν εξίσου υπέροχα.
Καλή επιτυχία!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Elena Psillia προς την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ.