Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Κεμπάπ αφράτα πεντανόστιμα !!!!


Κεμπάπ υπέροχα όπως τα φτιάχνω και δεν φτάνουν ποτέ ..το σημερινό ..Δοκιμάστε τα αφράτα με μυρωδιά Ανατολής !!!


Υλικά
1 κιλο κιμά  μοσχάρι με αρνί μισό μισό
2 κρεμμύδια τριμμένα
7-8 κλωνιά μαιντανό
2 κουτ.σούπας ξύδι
1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1κουτ.γλυκού κοφτή  πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμηση
λίγο νερό

λίγο κίμινο -εγώ βάζω ,μου αρέσει το άρωμά του ..
1/2 κουτ.γλυκού πιπέρι καγιέν
1κουτ.σούπας μπέκιν πάουντερ [τα κάνει αφράτα μην το φοβόσαστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια ]
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια,  το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το κίμινο το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Λίγο λίγο ρίχνουμε και λίγο νερό περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ.Ζυμώνουμε για 8΄-10΄ συνεχώς Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.  Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στη σχάρα.Καλή όρεξη !!!


Σημείωση
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 φετούλες  βρεγμένο και στιμμένο καλά ψωμί ,επίσης μπορείτε για πιο πικάντικα να προσθέσετε λίγο κίμινο,ψιλοτριμμένη πιπεριά Φλωρίνης και λίγο μπούκοβο και σκόρδο ψιλοτριμμένο προαιρετικά .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ελάτε στην παρέα μας πατώντας ΕΔΩ -->  https://www.facebook.com/magiriki.kai.sintages/?epa=SEARCH_BOX