Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Κυδώνι γλυκό του κουταλιού κεχριμπαρένιο !!!



Κυδώνι γλυκό του κουταλιού!!!! Κεχριμπαρένιο τραγανό και πολύ νόστιμο!!!!

Υλικά
1 κιλό κυδώνι καθαρό βάρος ( καθαρισμενο και κομμένο σε μπαστουνακια)
1 κιλό ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
2 κλωναρακια αρμπαροριζα
1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμενα( προαιρετικά)
Χυμό από 1 μικρό λεμονι

Εκτέλεση
Πλένω καλά τα κυδώνια μου να φύγει του χνούδι που έχει εξωτερικά. 

Καθαρίζω και κόβω στα τέσσερα το φρούτο. 

Καθαρίζω από τα κουκούτσια και κόβω σε φέτες και μικρά μπαστουνακια περίπου 1 εκ.
Βάζω το φρούτο σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και προσθέτω το νερό. 

Αρχικά σε δυνατή φωτιά περιμένω να πάρει βραση.
Χαμηλώνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ξαφριζω αν χρειαστεί. 

Βράζω 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το γλυκό. 10 λεπτά πριν σβήσω το γλυκό προσθέτω και την αρμπαροριζα και το χυμό λεμονιού.
Τραβάω από τη φωτιά και προσθέτω και τα αμύγδαλα αν θέλω.
Αφήνω το γλυκό 12 ώρες και ελέγχω αν θέλει κι άλλο δέσιμο το σιροπακι. 

Συνήθως δεν χρειάζεται γιατί το φρούτο έχει ήδη αρκετή πηκτίνη!!!!
Αν χρειαστεί όμως δένω πάλι.
Καλή επιτυχία!!!! 

Εκτέλεση συνταγή φωτό από κ. Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !!!!