Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Κολοκύθα γλυκό κουταλιού !!!


 
Γλυκό κουταλιού κολοκύθα !!!

 Καθάρισα την κολοκύθα και έκοψα με το ειδικό εργαλείο αριδα σε κομμάτια.
Εβαλα τα κομμάτια σε λεκάνη με άσβεστονερό περίπου 2 λίτρα νερό και 1 ποτήρι ασβέστη μαλακό.
Τα άφησα 5 ώρες τα έβγαλα και τα ξεπλενα πολύ καλά.
Τα έβρασα 2 φορές για 5 λεπτά με ξυνο λεμόνι και 1 φορά σχετο νερό.
Εβαλα στην κατσαρόλα μου στα 2 κιλά κολοκύθα 2 κιλά ζάχαρη 6 ποτήρια νερό και έβρασα προς το τέλος πρόσθεσα 500 γρ. γλυκόζη 4 βανίλιες και 4 φύλλα αρμπαρόριζα.
Την επόμενη μέρα έβρασα πάλι λίγο για να δέσει το σιρόπι.
Έτοιμο για κέρασμα❣️

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα Μαδικα‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ