Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Τσουρέκια με ζαχαρούχο !!!

 


ΤΕΛΕΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ :

1 ζαχαρουχο γαλα ,

3 κουτια ζαχαρη (μετραμε με το κουτι απο ζαχαρουχο)

2 κουτια σπορελαιο ( μετραμε με το κουτι απο το ζαχαρουχο,6 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου,

3 βανιλιες,

1,5 κουταλακι μαστιχα σε σκονη,

1 κουταλακι κακουλε,

1 κουταλακι μαχλεπι,

3 κιλα αλευρι για τσουρεκια,

4 φακελακια ξερη μαγια,

3 κουτια νερο(μετραμε με το κουτι απο το ζαχαρουχο)

50 γραμμαρια λιωμενο βουτυρο!! 

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετουμε το ζαχαρουχο και την ζαχαρη στην φωτια στο χαμηλο να λιωσει να γινει λειο!

Πρωτου ζεσταθει χτυπαμε τα αυγα.σε ενα μπολ και τα ριχνουμε μεσα!

Ριχνουμε τα μυρωδικα,το λαδι κσι μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε να ζεσταθει οχι να καψει

!Σε μια λεκανη ριχνουμε το ζεστο νερο,τις μαγιες και ανακατευουμε! 

Ριχνουμε το μείγμα ζαχαρουχο και ανακατευουμε! 

Συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα σιγα αλευρι και ζυμωνουμε !

Θελουμε μια ζυμη αφρατη και να κολλαει πολυ λιγο!

Την σκεπαζουμε για 2 ωρες!

Στην συνεχεια την ξεφουσκωνουμε τη ζυμωνουμε την κανουμε μια μπαλα την σταυρωνουμε κσι την ξανασκεπαζουμε για 1 ωρα!

Στην συνεχεια παιρνουμε ζυμη ζυμη κανουμε κορδονια βουτωντας τα χερια μας στο λιωμενο βουτυρο και δινουμε το σχεδιο και τα τοποθετουμε στην λαδοκολλα!

Τα σκεπαζουμε για 35 λεπτα!

Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αραιωμενο με γαλα εαν θελουμε ριχνουμε λιγο σουσαμι η μαυροσουσαμο και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!

 Εκτέλεση συνταγή φωτό από Tzeni Tsanaktidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!