Κολοκυθοκεφτέδες.... αυτή τη φορά τηγανιτοί... Πεντανόστιμοι👌👌 Μπουκιά και συχώριο 😋😋😋
Υλικά
2 kg κολοκύθια μεγάλα
2 αυγά
2 ντομάτες καθαρισμένες μόνο τη σάρκα
2 ξερά κρεμμύδια
1 πιπεριά Φλωρίνης
Λίγο δυόσμο
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα τυρί τριμμένο
200 γραμμάρια φέτα
Αλάτι πιπέρι και ρίγανη..
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να κατεβάσουν τα νερά τους...✓
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες...τρίβουμε στο multi τα κρεμμύδια με την πιπεριά Φλωρίνης χωρίς να πολτοποιηθούν....τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν και τα πιέζουμε λίγο με το χέρι μας....✓✓
Κατόπιν σε μία καθαρή πετσέτα αδειάζουμε το τριμμένο κολοκύθι και το στύβουμε πάρα πολύ καλά...✓
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύουμε... Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα...✓✓.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε κάμποσο ελαιόλαδο και μόλις κάψει παίρνουμε μείγμα με δύο κουτάλια το στρώνουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι πατάμε ελαφρώς από πάνω για να δώσουμε σχήμα.... Αφήνουμε να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν και τις δύο πλευρές.... Τους βάζουμε σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει τα λάδια...✓
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ