ΕΥΚΟΛΟΙ, ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
600 γρ βουτυρο παγωμενο αναμικτο προβειο-αγελαδινο,
250 γρ αμυγδαλα καβουρδισμενα στους 160 βαθμους για 15 λεπτα,
2 κ.γ.μπεικιν παουντεε,
4 βανιλιες,
220 γρ αχνη ζαχαρη,
60 ml κονιακ,
1.200 γρ αλευρι για ολες της χρησεις!!!
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δουλευουμε το βουτυρο-αχνη για 20 λεπτα!
Προσθετουμε βανιλιες-μπεικιν-κονιακ!
Ριχνουμε τα αμυγδαλα ανακατευουμε 1 λεπτο!
Συνεχιζουμε προσθετουμε το αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε!
Πλαθουμε και τοποθετουμε σε λαδοκολα στο ταψι!
.
Τα παταμε πανω με το δαχτυλο των χεριων και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 με 30 λεπτα!
Βαζουμε στον παγκο μια λαδοκολλα ριχνουμε 2 σακουλακια αχνη ζαχαρη τα βαζουμε πανω αφου εχουν μισοκρυωσει και παταμε με το χερι το καθενα γυρω-πλαγια!!!!
Εκτέλεση Συνταγή Φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!