Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Κουραμπιέδες !!!

 


ΕΥΚΟΛΟΙ, ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ: 

600 γρ βουτυρο παγωμενο αναμικτο προβειο-αγελαδινο,

250 γρ αμυγδαλα καβουρδισμενα στους 160 βαθμους για 15 λεπτα,

2 κ.γ.μπεικιν παουντεε,

4 βανιλιες,

220 γρ αχνη ζαχαρη,

60 ml κονιακ,

1.200 γρ αλευρι για ολες της χρησεις!!! 

.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Δουλευουμε το βουτυρο-αχνη για 20 λεπτα!
Προσθετουμε βανιλιες-μπεικιν-κονιακ!

Ριχνουμε τα αμυγδαλα ανακατευουμε 1 λεπτο!

Συνεχιζουμε προσθετουμε το αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε!

Πλαθουμε και τοποθετουμε σε λαδοκολα στο ταψι!

.



Τα παταμε πανω με το δαχτυλο των χεριων και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 με 30 λεπτα!

Βαζουμε στον παγκο μια λαδοκολλα ριχνουμε 2 σακουλακια αχνη ζαχαρη τα βαζουμε πανω αφου εχουν μισοκρυωσει και παταμε με το χερι το καθενα γυρω-πλαγια!!!!

Εκτέλεση Συνταγή Φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!