🌺Κοζανίτικα γιαπράκια το φαγητό μας σήμερα 🌺
Υλικά
Φύλλα από λάχανο.
1 κιλό κιμά ανάμικτο.
1ποτηρι του νερού ρύζι Καρολίνα.
2 ποτήρια ελαιόλαδο.
1 κρεμμύδιύ
Σάλτσα ντομάτας δικιά μου
3 κουταλιές σούπας πουμαρό.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι ,μοσχοπιπερο, ρυγανι, πιπέρι κόκκινο γλυκό και ξυνο λεμόνι.
Εκτέλεση
Σωταρισα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο πρόσθεσα τις σάλτσες και στη συνέχεια τον κιμα τα αφησα στο τηγανι για λιγο το εβγαλα απο το ματι και προσθεσα τα μπαχαρικά και το ρύζι.
Τα ανακάτεψα και ξεκίνησα το τυλιγμα με λαχανόφυλλα που τα ειχα ζεματίσει λίγο για να μαλακώσουν .
Στο κατω μερος της κατσαρολας εστρωσα φύλλα λαχανο και τοποθετησα τα γιαπρακια.
Στο πανω μερος εστρωσα παλι φυλλα εριξα νερο και λιγο κοκκινο πιπέρι και ξινό λεμόνι και τα έβαλα να βράσουν σε σιγανη φωτιά.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα ΜαδικΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ