Αυτά τα κεφτεδάκια θα σας μείνουν αξέχαστα και θα τα φτιάχνετε συχνά !!! Από την γιαγιά μου που έφτιαχνε τους πιο ωραίους κεφτέδες κράτησα το πολύ κρεμμύδι και το αλεύρωμα χωρίς πολύ τίναγμα ..έκανα τις δικές μου αλλαγές αλλά η μυρωδιά το τραγανό έξω αφράτο μέσα και η γεύση η ίδια !!!!
Βάζω σε ένα λεκανάκι 500 γραμ. κιμά .
Προσθέτω μία κούπα του τσαγιού κουάκερ -βρώμη -
Τρίβω στο ψιλο του τρίφτη μία μικρή προς μεσαία πατάτα,ι μικρή ντομάτα ,3 κρεμμύδια μέτρια στο πιο χοντρό του τρίφτη .
,
,Αλάτι,πιπέρι,λίγη ρίγανη,ή δυόσμο επιλέξτε ένα από τα δύο -εμένα μου αρέσει ο φρέσκος δυόσμος -3 κουταλιές σούπας ξύδι ,προαιρετικά 1 αυγό .εγώ σήμερα έβαλα -1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ΄3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο .
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και λίγο αν έχουμε χρόνο τα αφήνουμε στο ψυγείο να τραβήξουν μυρωδιές .
Πλάθω στργγυλά μικρά κεφτεδάκια τα αλευρώνω χωρίς να τα τινάξω πολύ αλλά τα τινάζω και έχω βάλει λαδάκι πότε ελαφρύ πότε ελαιόλαδο και οταν κάψει τα βάζω στην σειρά .
Δεν τα γυρνάμε αν δεν έχουν τηγανιστεί πολύ καλά από την μία πλευρά ...δοκιμάζουμε να δούμε γυρνώντας ένα .,
.
Οταν είναι έτοιμα από κάτω τα γυρνάμε και από την άλλη κι οταν τηγανιστούν και από τις φδύο κουνάμε το τηγάνι λίγο να κουνηθούν ενώ τηγανίζονται .
Τα ακουμπάμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και ....ορμάμε !!!!!!Ειναι φανταστικάααα!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΉΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ..ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΦΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ .