ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ !!!
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλια
Βάζουμε σε κατσαρολακι να ζεσταθούν 50 γρ ζάχαρη 200 μλ κρέμα γάλακτος 30 % , 100 μλ γάλα φρέσκο 1 κ γλ βανίλια με ζάχαρη,σε άλλα 80 μλ γάλα διαλύουμε 15 γρ κορν Φλάουερ 1 κρόκο από μέτριο αυγό προσθέτουμε στο κατσαρολακι ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις βράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα,η κρέμα θα είναι αραιή αφήνουμε να κρυώσει.απο την κρέμα θα χρησιμοποιήσουμε μόνο μια κούπα τον 250 μλ.
Χτυπάμε 5 ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα,χτυπάμε τους 5 κρόκους με 1 κ γλ βανίλια με ζάχαρη, 200 γρ ζάχαρη μέχρι να αφρατεψει προσθέτουμε λίγη λίγη την κρέμα, 250 μλ αραβοσιτελαιο λίγο λίγο,κοσκινιζουμε 300 γρ αλεύρι με 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ,βάζουμε την μαρέγκα σε 2-3 δόσεις και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα,αδειάζουμε σε άλλο μπολ το 1/3 βάζουμε 1 κσ πολύ γεμάτο κοσκινισμένο κακάο και 1 κσ γάλα ανακατεύουμε λαδωνουμε την φόρμα βάζουμε εναλλάξ άσπρο μείγμα και κακάο παίρνουμε ένα πιρούνι κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο μείγμα από κάτω προς τα πάνω και γύρω γύρω στην φόρμα ,ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 β για μία ώρα περίπου.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Πετρινα ΜπαρδανηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ