Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Πάστα ταψιού Νουτέλα !!!!


  .
ΘΕΙΚΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΝΟΥΤΕΛΑ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

 4 αυγά,

50 γρ ζάχαρη,

200 ml γάλα φρέσκο,

220 ml σπορέλαιο,

300 γρ αλεύρι φαρίν απ,

1 βανιλια,1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ,

4 κ.σ.κακάο! 

.


Χτυπάμε τα αυγά-ζάχαρη να αφρατέψουν!

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα-σπορέλαιο!

Τέλος έχουμε ανακατέψει σε μπολ αλεύρι-κακάο-μπέικιν-βανίλια και τα έχουμε κοσκινίσει!

Τα ριχνουμε στο μείγμα σιγά-σιγά !

Ριχνουμε το μείγμα σε ταψί η πυρεξ 28 ν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!.

 


ΣΙΡΟΠΙ:

Βράζουμε 2 ποτήρια νερού νερό με 2 ποτήρια νερού ζάχαρη για 4 λεπτά!

Σιροπιάζουμε και τα δυο καυτά!

ΣΑΝΤΙΓΊ:

Χτυπάμε 500 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες παγωμένη σε σφιχτή σαντιγί!

Χτυπάμε 500 γρ τυρί κρεμ με 2 κ.σ.Νουτέλα σε σαντιγί!

Ενσωματώνουμε απαλά τα δυο μείγματα!

Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι βάζουμε απαλά την σαντιγί και το βαζουμε στην συντήρηση του ψυγείου να παγωσει!!! .

.



ΓΛΑΣΣΟ:

Βάζουμε στην κατσαρολίτσα στην εστία 250 γρ κρεμ γάλακτος να ζεσταθει!

Σπάμε 250 γρ κουβερτούρα -έβαλα γάλακτος-ανακατεύουμε!

Ρίχνουμε και 2 κ.σ.Νουτέλα!

Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ.βούτυρο ανακατεύουμε να γίνει λεία!

Αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας την και στην συνέχεια βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε με προσοχή το γλάσο!!!
Επάνω εάν θέλουμε διακοσμούμε με Νουτέλα,ή ότι μας αρέσει !..Εγώ έριξα άσπρη σοκολάτα σε κόκκους .

Συνταγή Τzeni Tsanaktsidou εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ