Κουλουράκια πορτοκαλιού πεντανόστιμα και πολύ εύκολα 😋 να τα φτιάξετε οπωσδήποτε !!!
Υλικά:
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπας κονιάκ
2 κγ σόδα
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 κγ γαρύφαλλο σκόνη
2 κγ κανέλα σκόνη
1 κιλό αλεύρι γοχ
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε ενα μεγάλο μπωλ βαζετε το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζαχαρη.
Στον χυμό πορτοκαλι διαλύετε τη σόδα (προσοχή γιατί φουσκώνει) και το προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατευετε και προσθέτετε το κονιακ, το ξύσμα, το γαρύφαλλο και την κανέλα και τα αναμιγνύετε. Ανακατεύετε σε μια ποσότητα αλευρι (απο το 1 κιλό) το μπέικιν, το προσθέτετε στο μείγμα και μετά λίγο λίγο προσθετετε το υπόλοιπο αλεύρι.
Ίσως να χρειαστεί λιγο παραπάνω ή ελάχιστα λιγότερο.
Πλάθετε κουλουράκια σε οτι σχήμα θέλετε, τα περνάτε αν θέλετε απο το σουσάμι, τα αραδιάζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί καί ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Τα βγαζετε σε σχάρα να κρυώσουν καιωτα αποθηκεύετε σε μεταλλικά κουτιά.
Στο μέγεθος που βλέπετε έβγαλα 71 κουλουράκια.
Γίνονται πεντανόστιμα. Μπορείτε να μην βάλετε σουσαμι.
Καλή επιτυχία!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Elena Psillia ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ