Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Γκιουζλεμέδες!!!


Γκιουζλεμέδες!!! Εύκολα τυροπιτάκια στο τηγάνι με φέτα ανθότυρο και δυόσμο και τηγανίζονται σε ελαιόλαδο!!


Υλικά για το φύλλο
3 κούπες αλέυρι 600 γρ
2 κ σ λεμόνι
χυμο
8 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό περίπου

Για την γέμιση
200 γρ ανθότυρο
100 γρ φέτα
Λίγα φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο.
Βάζω σε μια λεκανιτσα το αλεύρι με το αλατι το λάδι το λεμόνι και το τρίβω να γίνει σαν ψίχουλα μετά
αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το νερό και ζυμώνω μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Μετά παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγω με τον πλαστή σε ένα τετράγωνο φύλλο βάζω γέμιση στο κέντρο και κλείνω σαν φακελάκι.Τα πατάω λίγο να πλατυνουν και τα τηγανιζω σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά βάζοντας τα πρώτα από το κλείσιμο και μετά τα γυρνάω.Εγω έβαλα μόνο στα μισά δυόσμο!!Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα Κυριάκη‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ