Τάρτα σοκολάτας !!!Εύκολη και απολαυστική!!!
Για την βάση
200 γρ πτι μπερ σοκολάτα
60 γρ βουτηρο λιωμμένο
1 κ.σ μερέντα
Για την γκαναζ
2 κρέμες γάλακτος 35% λιπαρά μκρες
2 κουβερτούρες 400 γρ
Τρούφα για το στόλισμα
Εκτέλεση
Τρίβω στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύω με το λιωμένο βούτυρο και την μερέντα.
Το απλώνω σε ένα ταψάκι για τάρτες 24 εκ η σε τσέρκι 24 εκ να καλύψει και τα πλαϊνά.Το ψήνω στους 170 για 10 λεπτά και μετά το αφήνω να κρυώσει καλά. Ετοιμάζω την γκαναζ!
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος να κάψει κατεβάζω από την φωτιά και ριχνω την κουβερτούρα που την έχω κόψει σε μικρά κομματια..Ανακατέυω με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί.Αφηνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την ρίχνω πάνω στην βάση της τάρτας.Αφηνω 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει και μετά στρώνω από επάνω την τρούφα σοκολάτας!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ