ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι
250 γραμ φέτα
4 μεγάλα πράσα
1 μάτσο κρεμμυδάκια
1 μαραθόριζα ή μάραθο
1 κρεμμύδι ξερό
λίγο λάδι
αλάτι πιπέρι
ΖΥΜΗ
600 γραμ αλεύρι
350 γραμ νερό
1+1/2 κουτ γλυκού αλάτι
3 κουτ γλυκού ελαιόλαδο
1 κουτ του γλυκού ξίδι
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΖΥΜΗΣ
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει μία ζύμη εύπλαστη .
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Β άζουμε λάδι σε κατσαρόλα σοτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σπανάκι στιμμένο πολύ καλά.
Αμέχσως μετά προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία την φέτα αφού το αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε .
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλίτσες 7 και ανοίγουμε φύλλο ψιλό σαν τσιγαρόχαρτο.
Στρώνουμε το πρώτο ,λαδώνουμε στρώνουμε και το δεύτερο λαδώνοντας και αυτό και ένα τρίτο φύλλο ..τα δύο πρώτα να εξέχουν για να την κλείσουμε .
Ρίχνουμε την γέμιση την στρώνουμε ωραία και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας κάθε φορά το κάθε ένα.
Την κλείνουμε γύρω γύρω χαράσουμε περνάμε την επιφάνεια με λίγο λάδι ραντίζουμε με το χέρι μας με λίγο νερό και ψήνουμε 170 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά αέρα ανάλογα με τον φούρνο να ροδίσει .
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. .Aristi Georgousi Kiriakopoulou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!