Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Γιουβαρλάκια σούπα !!!

Γιουβαρλάκια σούπα ..το πολύ νόστιμο μαμαδίστικο φαγάκι !!!!


 Υλικά Συνταγής

    Για τα γιουβαρλάκια
    500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
    1 αυγό
    1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο
    1 καρότο ψιλοτριμμένο
    1/4 φλ. ελαιόλαδο
    1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
    2 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι


    Για τη σούπα
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 καρότο σε μικρά καρέ --προαιρετικά
    1 μικρή σελινόριζα σε μικρά καρέ--προαιρετικά
    1 πατάτα σε μικρά καρέ -προαιρετικά
    1½ λίτρο νερό ζεστό
    2 αυγά
    2 μέτρια λεμόνια
    1 κ.σ. κορν φλάουρ
    λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κλασικά γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Για τα αφράτα γιουβαρλάκια αυγολέμονο, προετοιμάζουμε το ρύζι βάζοντάς το σε ένα μπολ και καλύπτοντας το με μπόλικο νερό.  Το αφήνουμε να μουλιάσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά, και πριν το χρησιμοποιήσουμε το ξεπλένουμε καλά και το στραγγίζουμε.

Σε μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το προετοιμασμένο ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε δίσκο.

Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ισομεγέθη μικρά καρέ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα όλα τα γιουβαρλάκια, αλατίζουμε και σκεπάζουμε το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο στο τέλος του βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 και περιμένουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός.


Για το αυγολέμονο
Σε μπολ διαλύουμε το χυμό λεμόνι με το κορν φλάουρ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, ίσα που να σχηματίζονται απαλές κορυφές . Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Αλλιώς κάνετε απλό αυγολέμονο.
Αραιώνουμε το μείγμα λεμόνι- κορν φλάουρ με ζεστό ζωμό (1 ½ φλ.) του φαγητού. Όλο μαζί το ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο ανακινώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια για να αναμειχθεί σωστά. 

Εκτέλεση φωτό από κ.Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!