Τηγανόψωμα με γέμιση ή και σκέτα με τριμμένο τυρί από πάνω αφρός σκέτος !!!! Φτιάξτε τα είναι φανταστικά γρήγορα και εύκολα !!!
Βάζω σε ένα μπολ 1 ποτήρι χλιαρό νερό .
Ρίχνω μέσα 1 φακελάκι ξερή μαγιά και 1 κοφτό κουταλάκι κ λιγότερο ζάχαρη .
Ανακατεύω λίγο να διαλυθούν και το αφήνω για 10 λεπτά .
Προσθέτω αμέσως μετά 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 κουταλιές της σούπας λάδι και αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και συγχρόνως ανακατεύω .
Από ένα σημείο και μετά αρχίζω να ζυμώνω προσθέτοντας σιγά σιγά αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη εύπλαστη .
Την αφήνω λίγο να φουσκώσει περίπου μισή ώρα αλλά αν βιάζομε τα φτιάχνω αμέσως .
Κόβω κομματάκια μικρά και τα ανοίγω με την παλάμη σαν πιτούλες βάζω στην μέση τυρί κατσικίσια φέτα έβαλα εγώ και υτα κλείνω σαν πουγγάκι μετά το πατάω και το κάνω πίτα ...το μέγεθος μικρό .
Βάζω λάδι καλαμποκέλαιο στο τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίζω να πάρουν χρώμα από την μία πλευρά και μετά τα γυρίζω και από την άλλη .
.
Ορισμένα τα έφτιαξα σκέτα χωρίς τυρί πιτούλες και έριξα από πάνω οταν τα τηγάνισα τριμμένη καφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας πεντανόστιμα και αυτά.
Μπορείτε να στώσετε λαδόκολλα στο ταψί να την λαδώσετε και να τα ψήσετε 180 βαθμούς για οση ώρα να τα δείτε να ροδίσουν .
Εγώ τα τηγάνισα εδώ ..
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ