Παστό μπακαλιάρο με γιαχνερά χόρτα και πατατούλες έχουμε σήμερα κοπιάστε...😋 Ένα φαγητό πεντανόστιμο να γλύφεις και τα δάχτυλά σου 😋
Υλικά
1 μάτσο πράσα
1 ματσάκι μάραθο
Σέσκουλα ή Γούλα με τα κοτσανάκια τους
Λίγο σπανάκι
2 πατάτες μέτριες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
5 κομμάτια μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά..
Κόβουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο να μαραθούν.
Προσθέτουμε το μάραθο ψιλοκομμένο, σοτάρουμε λίγο να μυρίσει, ρίχνουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να σιγοψηθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα αφήνουμε να ψηθεί λίγο, και σταδιακά προσθέτουμε τα κοτσανάκια από τα σέσκουλα....✓
Ψήνουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε τη πατάτα, τα φύλλα από τα σέσκουλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας αραιωμένη με λίγο νερό, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για ένα τέταρτο περίπου πριν βάλουμε τον μπακαλιάρο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και τοποθετούμε τις μερίδες μπακαλιάρου πάνω από το φαγητό μας.
Αφήνουμε να ψηθεί περίπου 20 λεπτά επιπλέον✓✓
Δεν μπορώ να περιγράψω τη νοστιμιά και τη γεύση του η σαλτσούλα σε απογειώνει !
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ