ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ!!!!!!!!!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 200 β.και ψηνουμε τα αμυγδαλα για 10 λεπτα(100 γρ)!!!
Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν!!!!!
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΛΥΝΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ:
1 σακουλακι χοντρο σιμιγδαλι, 500γραμ
1 φλ ελαιολαδο,
μισο κ.γ.κανελα!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2,5 φλ ζαχαρη,3 φλ.νερο,1 ξυλακι κανελας,1 φλουδα πορτοκαλιου για 2 λεπτα !
Το κατεβαζουμε αφαιρουμε κανελα-φλουδα και το αφηνουμε να κρυωσει!
ΧΑΛΒΑΣ::
Βαζουμε σε βαθυ τηγανι το σιμιγδαλι-λαδι-κανελα και ανακατευουμε στο πολυ χαμηλο μεχρι να παρει ωραιο χρωμα!
Στην συνεχεια το ριχνουμε σιγα-σιγα στο κρυο σιροπι!!
Το βαζουμε ξανα στην εστια στο χαμηλο ανακατευουμε με προσοχη !
Οταν πηξει το κατεβαζουμε!
Ριχνουμε μεσα τα αμυγδαλα και 100 γρ σταφιδες!
Ανακατευουμε!
Το βαζουμε στην φορμα η σε.φορμακια και αφηνουμε να κρυωσει!
Και στην συνεχεια το αναποδογυριζουμε!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!