Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα και σταφίδες !!!



ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ!!!!!!!!!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 200 β.και ψηνουμε τα αμυγδαλα για 10 λεπτα(100 γρ)!!!

Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν!!!!! 

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΛΥΝΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ:

1 σακουλακι χοντρο σιμιγδαλι, 500γραμ

1 φλ ελαιολαδο,

μισο κ.γ.κανελα! 

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 2,5 φλ ζαχαρη,3 φλ.νερο,1 ξυλακι κανελας,1 φλουδα πορτοκαλιου για 2 λεπτα !

Το κατεβαζουμε αφαιρουμε κανελα-φλουδα και το αφηνουμε να κρυωσει! 

ΧΑΛΒΑΣ::

Βαζουμε σε βαθυ τηγανι το σιμιγδαλι-λαδι-κανελα και ανακατευουμε στο πολυ χαμηλο μεχρι να παρει ωραιο χρωμα!

Στην συνεχεια το ριχνουμε σιγα-σιγα στο κρυο σιροπι!!

Το βαζουμε ξανα στην εστια στο χαμηλο ανακατευουμε με προσοχη !

Οταν πηξει το κατεβαζουμε!

Ριχνουμε μεσα τα αμυγδαλα και 100 γρ σταφιδες!

Ανακατευουμε! 

Το βαζουμε στην φορμα η σε.φορμακια και αφηνουμε να κρυωσει!

Και στην συνεχεια το αναποδογυριζουμε!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!