Χαλβάς με χυμό πορτοκαλιού και σοκολάτα πάααρα πολύ γευστικός !!!
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια χυμό φρέσκο πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού, 1 φλυτζάνι καφέ χοντροαλεσμένα αμύγδαλα και καβουρδισμένα
150 γραμμαρια κουβουρτουρα
Απο αυτα τα 90 τα χρησιμοποιουμε για το γλασσο
Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζάχαρη με το χυμό να πάρει μια βραση σε μια κατσαρόλα και να διαλυθεί, τόσο όσο.
Σε βαθύ σκεύος βάζουμε να κάψει το λάδι προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να πάρει λίγο χρωμα
Προσθέτουμε το χυμό ( με προσοχη και σιγα σιγα) το ξύσμα και τα αμυγδαλα. Ανακατεύουμε συνεχως.
Όταν πήξει έχουμε έτοιμη φόρμα ελάχιστα λαδωμένη
Ρίχνουμε το μισο μείγμα
Στο υπόλοιπο προσθέτουμε 60 γραμ κουβερτουρα και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε πάνω από την άσπρη.
Αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε σε πιατέλα.
Ετοιμάζουμε ένα γλασσο
Από 100 γραμ κρέμα γάλακτος 90 γραμ κουβερτουρα, ένα κουταλάκι ηλιέλαιο
Περιχυνουμε κατά βούληση
Μπορούμε και σε όλον.
Εκτέλεση φωτό συνταγή Maria XatzhstamatioyΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ