Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Πάστα ταψιού η ..θρυλική !!!!


Πάστα ταψιού Σόφης Τσιώπου... Απλά τέλεια !!!!


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
6 αυγά,
6 κουταλιές κοφτέςες της σούπας αλεύρι,
6 κουταλιές της σούπας κοφτές κακάο,
6 κουταλιές της σούπας κουτές σπορέλαιο,
6 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη,
2 βανίλιες,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να στέκεται το μείγμα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι,βανίλιες,μπέικιν και ανακατεύουμε με Μαρίζ πάρα πολύ απαλά δεν θέλουμε να βγει ο αέρας και να μας ξεφιυσκώσει το μείγμα αυγών.
Τέλος ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το λάδι ανακατεύουμε απαλά και τοποθετούμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι μέγεθος (30) και το ψύξουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 15 λεπτά φυσικά τον φούρνο.
ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε 2 νεροπότηρο νερό,2 νεροπότηρα ζάχαρη,1 κουταλιά της σούπας χυμό φυσικό λεμονιού για 3 λεπτά μετράμε μόλις αρχίσει ο βρασμός.
Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο το αφήνουμε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και το σιροπιάζομαι με.ζεστό σιρόπι!
Το αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ:
2 μόρφατ μεταλλικά κουτιά,
1 ζαχαρούχο κουτί γάλα,
1 βανίλια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τις μόρφατ σε σφιχτή σαντιγί,ρίχνουμε το ζαχαρούχο να ενσωματωθούν και τέλος την βανίλια!
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω στο κρύο γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες!

ΓΛΑΣΣΟ:
300 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτι,200 γραμμαρια εβαπορέ γάλα αδιάλυτο,1 κουταλιά της σούπας μέλι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα την κουβερτουρα και το μελι ανακατεύουμε στο χαμηλό να γίνει λείο!
Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί να σφίξει λίγο και αφού κρυώσει το τοποθετούμε πάνω στην κρέμα στο γλυκό μας και ξανά ψυγείο!!!

Εκτέλεση φωτό από κ.  Τzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!