Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Ρυζόγαλο αρωματικό φανταστικό !!!!


 Το πιο ωραίο μυρωδάτο ζεστό ζεστό ρυζογαλάκι όπως το έφτιαχνε η Σαμιώτισσα γιαγιάκα μου !!! Φτιάξτε το ακριβώς έτσι και θα με θυμηθείτε !!!! 

Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού νερό 

1/2  φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα.

ελάχιστο αλάτι 

μισό φλιτζάνι και λίγο παραπάνω εγώ έβαλα ζάχαρη -μπορείτε να το δοκιμάσετε και να βάλετε όση θέλετε 

5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο -έβαλα κατσικίσιο-μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε 

1 μασουράκι βανίλια ή μαστίχα κοπανισμένη -έβαλα μαστίχα που είχα κοπανισμένη -

3 κουταλιές κοφτές σούπας νισεστέ ... γίνετε και με κορν φλάουρ -εγώ έβαλα νισεστέ όπως η γιαγιά 

Και μπόλικη κανελίτσα Κεϊλάνη .

Βάζω στην κατσαρόλα τα δύο φλιτζάνια νερό και περιμένω να βράσει .

Μόλις βράσει χαμηλώνω την φωτιά και ρίχνω το ρύζι μαζί με λίγο αλατάκι και το σιγοβράζω για 12 λεπτά  να σκάσει το ρύζι και να πιεί όλο το νερό εντελώς ...ανακατεύω συχνά .

Αμέσως μετά προσθέτω το γάλα με την ζάχαρη ...και την κοπανισμένη 1/4 του κουταλιού γλυκού την μαστίχα --την οποία την κοπάνισα σε γουδάκι με λίγη ζάχαρη μαζί --εγώ αγόρασα κουνάκια οπως τα έλεγε η γιαγιά ....υπάρχει και έτοιμη τριμμένη ή  την βανίλια αν δεν βάλω ή δεν έχω μαστίχα και αφήνω να βράσει και να φουσκώσει ανακατεύοντας τακτικά πάντα με ξύλινη κουτάλα και αυστηρά σε χαμηλή φωτιά .

Μόλις το δούμε να φουσκώνει   έχουμε αραιώσει σε μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό το νισεστέ ή το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας συνέχεια .

Σε 10 περίπου λεπτά είναι έτοιμο !!!!! Το αποσύρουμε από την φωτιά και με την κουτάλα της σούπας το βάζουμε σε μπολάκια η όπως μας το έκανε η γιαγιά μας σε ρηχά πιάτα .

Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανελίτσα αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το απολαμβάνουμε !!!!! 

Οταν το αποσύρουμε είναι ρευστό λίγο μην το φοβηθείτε  θα πήξει όταν κρυώσει όσο πρέπει !!!!

Το μυστικό του είναι το σιγανό βράσιμο και αν έχετε η μαστίχα ! 

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ