Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Πλαστός ή Μπατσαρία ή Μσούντρα πεντανόστιμη !!!!


"Μ'σουντρα" στη Ρουμελη, "μπατσαρια" στην Ηπειρο, "πλαστος" στη Θεσσαλια!!
Οπως και να λέγεται ειναι πεντανοστιμη!
Μια από τις πιο ωραίες συνταγές και ίσως η πιο ενδιαφέρουσα συνταγή για χορτόπιτα εύκολη. Χωρίς να ανοίγεις φύλλο στο τέλος η πίτα βγαίνει με τραγανό φύλλο πάνω και κάτω.
Πιο πυκνός χυλός πιο μπισκοτένιο φύλλο όσο πιο αραιό μείγμα πάνω κάτω στον πλαστό τόσο πιο λεπτό τραγανό φύλλο.

.





ΠΛΑΣΤΟΣ
Για τη πιτα μας θελουμε χορτα που βαζουμε στη σπανακοπιτα.. (σπανακι, σεσκουλα, ανηθο, πρασο, χλωρα κρεμυδακια, μυρωνια.)
Ψιλοκοβουμε τα χορτα μας ριχνουμε μεσα λιγο καλαμποκαλευρο(2κ.σ.)1 γιαουρτι παραδοσιακο, 2 αυγα, λαδι και τυρι φετα οσο θελουμε.
Για το χυλο:
2κλυπες τσαγιου αλευρι καλαμποκιου
2κουπες αλευρι γ. Ο. Χ.
4 κ. Σ. Λαδι
2 αυγα
Λιγο μπεικιν...
Νερο χλιαρο μεχρι να γινει ενας πυχτος χυλος.
Ριχνουμε τα 2/3 του χυλου στο ταψι και το στρωνουμε καλα με βρεγμένο χερι. Πασπαλιζουμε λιγο καλαμποκαλευρο και ριχνουμε τα χορτα.
Απο πανω ριχνουμε τον υπολοιπο χυλο αφου τον αραιωσουμε με λιγο νερο... Πασπαλιζουμε λιγο καλαμποκαλ... Λαδακι και στο φουρνο.
Ψηνουμε σε 200 β. Περιπου 1 ωρα μεχρι να ροδισει καλα..

εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ