Χορτοπιτάκια στο τηγάνι γιατί τα είδα από μία κυρία και μάλλον είναι το μοναδικό πράγμα που δεν έφευγε από το μυαλό μου από εκείνη την στιγμή !!!
Το ζυμάρι είναι
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γραμμάρια ελαιόλαδο
230 γραμμάρια νερό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Αλάτι
Όλα μαζί στον κάδο με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για πέντε λεπτά,μέχρι να μαζευτεί η ζύμη στον γάντζο.
Την βάζουμε σε λαδωμένο μπολ σκεπάζουμε με μεμβράνη και μισή ώρα στο ψυγείο.
Για γέμιση είναι σπανάκι και πράσα και κρεμμυδάκια φρέσκα εμένα.
Κόβουμε κομματάκια από το ζυμάρι το ανοίγουμε δε λεπτό φυλλαράκι βάζουμε γέμισξ=η στην μέση κλείνουμε και τηγανίζουμε σε ελαφρύ λάδι,
Η συνταγή το ζυμάρι είναι του Άκη για τυροπιτάρια.
Εμείς τα λέμε χορτοπιτάκια για συντομία!
Με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε τυροπιτάκια !
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαρία Λαρου ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!