Μηλοπιτάκια αυτά με την βουτυρένια ζύμη ..γεύση που τρώς κι άλλο κι άλλο ... !!!
Υλικά:
230gr ζάχαρη.
150gr αλευρι γ.ο.χ μαζί με 1 κ.γ μπέικιν.
3 αυγά.
Χυμό από 1 λεμόνι + ξύσμα.
2 βανίλιες.
5 μήλα κομένα σε λεπτά κομμάτια
5 κ.σ καστανή ζάχαρη ανακατεμένη με 1/2 κ.γ κανελα.
100gr λιωμένο βούτηρο. 1 χουφτα καρύδια!
1 κ.σ βούτυρο Αχνη για πασπάλισμα.
Εκτέλεση.
Σε ενα τηγανι βάζω 1 κ.σ βούτυρο.
Ρίχνω τα ψιλοκομμένα μήλα την καστανή ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και πιουν τα υγρά τους.
Κατεβαζω από την φωτιά .
Ρίχνω τα καρύδια και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάω στο μίξερ 3-4 λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη προσθέτω το βούτυρο τις βανίλιες το ξύσμα το αλέυρι με το μπέικιν .
Έχω βουτυρώσει καλά και πασπαλίσει με αλεύρι μια φόρμα με 12 θήκες για κέικ.
Ρίχνω πρώτα μια κ.σ από το μείγμα μέρα βάζω από 1 κ.γ γέμιση και ξανά από το μείγμα.
Ψήνω στους 170 βαθμους για 25-30 Αφήνω να κρυώσουν και πασπαλίζω με την αχνη.
Καλή επιτυχία!!!!!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΌ Κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ