Εύκολο γλυκάκι πολίτικο με τσουρέκι καρύδια και καραμέλα!!!
Τσουρέκι
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής με το ανάλογο γάλα
500 γρ φυτική σαντιγί
80 γρ καρύδια
Για το σιρόπι
1.5 ποτ ζάχαρη
1.5 ποτ νερό
1 ξύλο κανέλας
Για το σιρόπι καραμέλας
1 ποτ ζάχαρη
1/2 ποτ νερό βραστο
1 βανιλια
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι εστρωσα τις φέτες από το τσουρέκι και τις έψησα στο φούρνο στους 180 για 10-15 λεπτά.
Ετοιμασα το σιρόπι βγάζοντας όλα τα υλικά μαζί 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Σιρόπιασα τις φέτες από τα τσουρέκια και άφησα να κρυώσουν.
Μετα πρόσθεσα καρύδι τριμμένο .
Για το σιρόπι
καραμελας
Έβαλα σε αντικολιτικο τηγάνι την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να λιώσει χωρίς να την ανακατεύω κουνώντας μόνο το τηγάνι μετά προσθέτω το νερό ανακατεύοντας με προσοχή γιατί πιτσιλάει 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει.
Αφήνω στην άκρη να κρυώσει καλά.
Χτυπάω τις κρέμες ζαχαροπλαστικής μαζί με το ανάλογο γάλα μέχρι να σφίξουν και προσθέτω στο τέλος 3-4 κ.σ από το κρύο σιρόπι καραμέλας.
Στρώνω πάνω από τις σιροπιασμένα φέτες τσουρεκιού.
Από επάνω στρώνω την φυτική κρέμα που την έχω φτιάξει σφιχτή σαντιγί και στολίζω με το υπόλοιπο σιρόπι καραμέλας και το καρύδι!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ