ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ 50 ΚΟΜΜΑΤΙΑ!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΥΛΙΚΑ:
300 ml χυμος πορτοκαλιου,
300g ηλιελαιο,
100g ζαχαρη αχνη,
ξυσμα 2 πορτοκαλιων,
120 gr καρυδοψιχα,
650 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις,
130g σιμιγδαλι ψιλο,
10 g σοδα σκονη,
3 g κανελα,
3 g γαρυφαλο,
2 βανιλιες.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1,2 kg ζαχαρη,
900 ml νερο,
250 gr μελι,
φλουδα 1 πορτοκαλιου,
1 φλουδα λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σιροπι:
Ζεσταινουμε το νερο,τις φλουδες,και το μελι σε χαμηλη φωτια!
Ριχνουμε την ζαχαρη βραζουμε 2 λεπτα το κατεβαζουμε ξαφριζουμε βγαζουμε τις φλουδες και αφηνουμε να κρυωσει!
ΖΥΜΗ:
Βαζουμε σε μια λεκανη τον χυμο πορτοκαλιου,το ηλιελαιο,την ζαχαρη,το ξυσμα πορτοκαλιου, την μιση καρυδοψιχα και τα ανακατευουμε!!
Σε αλλη λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι,το σιμιγδαλι,τη σοδα,την κανελα,το γαρυφαλο,τις βανιλιες!
Ριχνουμε σιγα-σιγα το μιγμα αλευριου στο μιγμα υγρων ανακατευοντας να γινει μια ζυμη ευπλαστη!
Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους !
Πλαθουμε τα μελομακαρονα τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψιτα τρυπαμε παντου με πιρούνι και τα ψηνουμε για 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Οσο ειναι καυτα τα σιροπιαζουμε στο κρυο σιροπι αφηνοντας τα 1 λεπτο!
Στην συνεχεια τα βαζουμε στο σκευος μας και βαζουμε πανω καρυδι!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!