Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Μανταρινάτα Φοντάν !!!!

 

ΜΑΝΤΑΡΙΝΑΤΑ του ονείρου.......!!!
(Νηστίσιμα)
Ένα φοντανάκι φίνο και εκλεπτυσμένο.......γεμάτο αρώματα και αναμνήσεις!!!!!

Υλικά
6 μεγάλα μανταρίνια χοντρόφλούδα
1 φλ. του τσαγιου ζάχαρη
1/2 φλ του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ κακάο άγλυκο
300 γραμμάρια καρύδι
 ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
300 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ μέλι
1 κ.γ λάδι ελαφρύ


Εκτελεση
Πλένω καλά τα μανταρίνια , τα  στιβω περνώ το χυμό τους κι έπειτα καθαρίζω τις φλούδες από τις ίνες.
Το επόμενο στάδιο εινάι να ξεπικρισω τις φλούδες.
 Σε κατσαρολάκι μικρό με καθαρό νερό βάζω τις φλούδες  να πάρουν μια βράση περίπου 1-2 λεπτά όχι περισσότερο.
Αδειάζω το νερό και βάζω καθαρό .
Βάζω πάλι στη φωτιά να πάρουν ακομα μια βράση για ένα λεπτό.
Στραγγίζω καλά , βάζω τις φλουδες μου μέσα στο μούλτι και τις ψιλοκόβω( να εχουν μικρα κομμάτια μέσα).



Τις γυρίζω σε καθαρό κατσαρολάκι μαζί με το χυμό και τη ζάχαρη και βράζω για περίπου 10 -15 λεπτά μέχρι να έχω μία πηχτή μαρμελαδα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κακάο. Ανακατεύω καλά να διαλυθεί.
Στη συνέχεια προσθέτω τη φρυγανιά και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατευω.
Θέλω το μίγμα μου να είναι πηχτό πολύ  να μπορεί να πλάθεται.
Αφήνω να κρυώσει .



Σε ένα μικρό μπολάκι βάζω ένα σφηνάκι κονιάκ.
Πλάθω μανταρινατα βουτώντας κάθε φορά τα χερια μου στο κονιάκ έτσι ώστε να μην κολλάνε και να αρωματίζονται τα σοκολατακια μας.
Αφήνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν .
Λιώνω σε Μπεν Μαρί τη σοκολάτα με το μέλι και το λάδι και βουτάω τα σοκολατάκια.
Αφήνω να στεγνώσουν καλά και σερβίρω σε καραμελοχαρτα.
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzela Antonopoulou Οι Χρυσοσερες-ηδες !!